Saruhanlı Anadolu Lisesinde eğitimlerini tamamlayan 80 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi. Okulun13. dönem mezuniyet töreni konferans salonunda yapıldı.
Törene İlçe Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, veliler, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.
Okul Müdürü Hüseyin Kırtaş, burada yaptığı konuşmada başlangıçlar ile tanışmaların güzel ve heyecanlı, bitişler ve ayrılışların zor ve acı olduğunu ifade etti.
Kırtaş, mezun olan öğrencilere şöyle seslendi: “Şimdi nice anılar ve güzel duyguların eşliğinde gururlu ve bir o kadar da hüzünlü bir şekilde okulumuza veda ediyorsunuz. Bu mevsim burada bitecek ama sizler başka iklimlerde çiçek açmaya devam edeceksiniz.”
Okul Müdürünün konuşmasının ardından mezun olan öğrenciler ile okuldaki öğretmenlerin tanıtım slaytı sergilendi. Günün anısına şiirler okundu, şarkılar söylendi. Bunun ardından okulun kutsal emaneti olan bayrak ve flama, mezun olan öğrenciler tarafından bir alt sınıfa teslim edildi.
Törende Okul birincisi Sibel Demir’in plaketini Kaymakam Kanyılmaz, ikinci Meltem Tırank’ın plaketini Başkan Yaralı, üçüncü Özlem Uçar’ın plaketini ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Işık verdi.
Programın son bölümünde okuldan mezun olan öğrenciler sahneye davet edilerek mezuniyet belgeleri verildi. Programın sonunda öğrenciler keplerini havaya atarak mezuniyet sevinci yaşadı.